Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Reserveren:

E: info@rivergarden.nl
T: +31(0)6 55 10 64 24

De omgeving

Cultuur en natuur rondom B&B River Garden Zaandijk

B&B River Garden Zaandijk †is de perfecte uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. †U bent er per trein in 20 minuten en tegelijkertijd heeft u de voordelen van rust en ruimte aan het water. Aangezien we zelf meer dan 16 jaar in Amsterdam woonden en er nog steeds meerder keren per week zijn, kunnen we altijd tips en informatie geven.

Daarnaast heeft de Zaanstreek veel te bieden,†tot ver in de vorige eeuw was het een van de belangrijkste handelscentra van Nederland. Talloze windmolens persten olie, maakten papier of zaagden hout. Veel molens zijn verdwenen maar een aantal is behouden en weer in gebruik. B&B River Garden biedt uitzicht op maar liefst 7 werkende molens. Ze zijn allen te bezoeken, de molenaars vertellen graag †over de werking en geschiedenis van hun vaak eeuwenoude molens. Overal ziet u de beroemde houten huizen die laten zien hoe rijk de Zaanstreek indertijd was.

Ook biedt de Zaanstreek een schat aan monumentale fabrieken. Vroeger was de Zaanstreek het centrum van de voedselindustrie met de Verkade koekfabrieken als belangrijk middelpunt. Deze fabrieken maken nu onderdeel uit van het industriŽle erfgoed van de Zaanstreek. Een aantal is gerestaureerd en te bezoeken, anderen hebben nieuwe bestemmingen gekregen. Per fiets of auto is een mooie tocht langs al deze gebouwen te maken.

Diverse musea op loopafstand van B&B River Garden zijn eveneens de moeite van een bezoek waard.

Ongeveer 20 kilometer ten noorden van B&B River Garden ligt de Beemster. Deze polder, ontstaan in de vroege 17e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van inpoldering. Het volgens Renaissance-principes strak georganiseerde lijnenspel van landerijen, wegen, kanalen dijken en dorpen is nog steeds helemaal intact. In de Beemster is het heerlijk wandelen en fietsen en de diverse oude dorpen en stadjes zijn een bezoek zeker waard. De Beemster Polder staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Ook in de nabije omgeving van B&B River Garden kunt u heerlijk wandelen, fietsen en varen, door natuurgebieden of juist langs de mooie houten huizen in de omgeving.† We helpen u graag bij boot- of fietshuur.